Сб. Май 18th, 2024

Արտադրողներն ու խոշոր վաճառողները մրգերի ու բանջարեղենի պահպանման համար հաճախ են օգտագործում պեստիցիդներ ու տարատեսակ քիմիկատներ։ Բնականաբար, քիմիկատները չեն կարող դրական կերպով ազդել առողջության վրա։

Ինչպե՞ս ազատվել վնասակար նյութերից և պատահաբար չընդունել սնունդի հետ միասին։ Ստորև ներկայացված խորհուրդները կօգնեն ձեզ։

Հավանաբար նկատել եք, որ խանութներում վաճառում են ինչպես տեղական, այդպես էլ ներկրված միրգ ու բանջարեղեն։ Հաճախ առաջին հայացքից էլ պարզ է դառնում, որ դրանք մշակված են հատուկ նյութերով, որոնք օգնում են երկար ժամանակ թարմ պահել մթերքը և դրան գեղեցիկ տեսք հաղորդել։

Պեստիցիդներից ազատվելու համար միայն սովորական ջրով լվանալը բավական չէ

Тарелка с фруктами, вид сверху | Премиум Фото

Ինչպես ազատվել մրգի և բանջարեղենի վրա եղած վնասակար նյութերից

  • ջրի և կիտրոնի հյութի խառնուրդ․ ոչնչացնում է բակտերիաներն ու բորբոսը
  • ջրի և խոշոր աղի լուծույթ․ լուծում է կեղևի վրայի պեստիցիդները
  • առավել արդյունավետ միջոց՝ քացախի և ջրի խառնուրդն է։ 4լ ջրի մեջ լուծել 5մլ 9% քացախ։ Մեջը դնել միրգն ու բանջարեղենը, հանել միայն 40 րոպե անց։

Вымытые фрукты: стоковые фото, изображения | Скачать Вымытые фрукты картинки на Depositphotos

Կնկատեք, որ անկախ նրանից, թե որ լուծույթն եք օգտագործել, հեղուկը դարձել է մուգ գույնի, կեղտոտ, իսկ մակերեսի վրա առաջացել է թաղանթ։ Մաքրման պրոցեդուրայից հետո պարտադիր լվացեք միրգն ու բանջարեղենը ջրով։

Նյութը պատրաստեց ԻՆՖՈ ՓԱՍՏԵՐ կայքը

От admin

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *