Արտադրողներն ու խոշոր վաճառողները մրգերի ու բանջարեղենի պահպանման համար հաճախ են օգտագործում պեստիցիդներ ու տարատեսակ քիմիկատներ։ Բնականաբար, քիմիկատները չեն կարող դրական կերպով ազդել առողջության վրա։
Ինչպե՞ս ազատվել վնասակար նյութերից և պատահաբար չընդունել սնունդի հետ միասին։ Ստորև ներկայացված խորհուրդները կօգնեն ձեզ։
Հավանաբար նկատել եք, որ խանութներում վաճառում են ինչպես տեղական, այդպես էլ ներկրված միրգ ու բանջարեղեն։ Հաճախ առաջին հայացքից էլ պարզ է դառնում, որ դրանք մշակված են հատուկ նյութերով, որոնք օգնում են երկար ժամանակ թարմ պահել մթերքը և դրան գեղեցիկ տեսք հաղորդել։
Պեստիցիդներից ազատվելու համար միայն սովորական ջրով լվանալը բավական չէ
Ինչպես ազատվել մրգի և բանջարեղենի վրա եղած վնասակար նյութերից
- ջրի և կիտրոնի հյութի խառնուրդ․ ոչնչացնում է բակտերիաներն ու բորբոսը
- ջրի և խոշոր աղի լուծույթ․ լուծում է կեղևի վրայի պեստիցիդները
- առավել արդյունավետ միջոց՝ քացախի և ջրի խառնուրդն է։ 4լ ջրի մեջ լուծել 5մլ 9% քացախ։ Մեջը դնել միրգն ու բանջարեղենը, հանել միայն 40 րոպե անց։
Կնկատեք, որ անկախ նրանից, թե որ լուծույթն եք օգտագործել, հեղուկը դարձել է մուգ գույնի, կեղտոտ, իսկ մակերեսի վրա առաջացել է թաղանթ։ Մաքրման պրոցեդուրայից հետո պարտադիր լվացեք միրգն ու բանջարեղենը ջրով։